logo KST Žochár Topoľčany

Sekcia: receptúry na túry

Tvarohový koláč Žibrica

Recept na hutný a zároveň chutný koláč od Janky Rybnikárovej, ktorý mal premiéru na vrchu Žibrica.

Grankové cesto:

  • 2 hrnčeky múka hladká,
  • 1 hrnček cukor kryštál,
  • 1 hrnček mlieka,
  • 3/4 hrnčeka oleja,
  • 1 prášok do pečiva,
  • 2 vajcia,
  • 3 PL Granka.

Tvarohový krém:

  • 500g tvaroh mäkký,
  • 1 cukor vanilkový,
  • 1 puding vanilkový v prášku,
  • 3/4 hrnček cukor mletý,
  • 1 hrnček mlieka,
  • 2 vajcia.

Grankové cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, mlieko, múku, v ktorej najprv zamiešame prášok do pečiva a granko. Poriadne zamiešame. 3/4 cesta vylejeme a rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech.

Tvarohový krém: všetky suroviny vymiešame. Krém nalejeme na cesto, ktoré je už na plechu. Na tvarohový krém vylejeme grankové cesto, ktoré nám zostalo. Pečieme v predhriatej rúre 35min. na 175°C. Po upečení necháme vychladnúť. Kto chce môže pocukrovať.

Dobrú chuť.