Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany

KST Žochár Topoľčany

Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.

Tlačivo pre 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (2024).

Zimný výstup na Panskú javorinu

Dátum konania: 17. 12. 2011.

Trasa: Podhradie – údolie Železnice – Panská javorina 943 m – Biela Bukovina - Podhradie (23 km).

Odchod: 8,00 z autobusového nádražia v Topoľčanoch

Návrat: 16,05

Príďte sa upokojiť, stíšiť, načerpať pokoj, aby Vaše Vianoce boli sviatkami pokoja a lásky. Láska sa narodila, oslávme ju.

Pokúsime sa nájsť prameň Železnice. Pri dobrom počasí sa z rozhľadne môžeme tešiť na pekné výhľady. Keď k tomu pripočítam tradične plno nabalené batohy vianočnými dobrotami, niet dôvodu neprísť. Ak bude otvorené vianočné mestečko, potom akciu ukončíme teplým punčom, horúcou čokoládou.

V prípade dostatku snehu budeme učiť modelinguchtivé žienky chôdzu modeliek. Ako vôbec takáto chôdza vznikla?

Začiatok má už v dobe ľadovej. Pri prechádzkach po zasneženej krajine išiel ako prvý chlap, za ním žena a nakoniec cupitali deti. Bolo tak zaužívané, že do stopy po pravej nohe vstúpila žena i ostatní v poradí, pravou nohou a do stopy po ľavej nohe vstúpila ľavou. Až sa raz narodila blondínka. Začala lámať rodové tabu. Zdalo sa jej prirodzené do stopy po pravej nohe vstúpiť ľavou. Pokiaľ sa zdržiavala na konci, nikto si nič nevšimol. Bola len viac unavená ako ostatní. Ako prvý si to všimol obuvník, keď opravoval jej vyšmatlané topánky z tulenej kože. Bol zvedavý. Sledoval ju. Keď uvidel jej chôdzu, bol ňou uchvátený. Pudy boli silnejšie ako rozum. Bol omámený pohybom a po ňom aj milióny mužov. Tu sa príbeh z minulosti končí. My ponúkame dobre prešľapanú stopu, kde nádejné modelky môžu do nemoty trénovať. Je to síce vo vyšších polohách, kde sa mozog slabšie okysličuje, ale v tomto prípade to nie je na závadu.

Na Vašu účasť sa tešia členovia KST Žochár, č.t. 0905 609 385