Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany

KST Žochár Topoľčany

Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.

Tlačivo pre 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (2024).

Členská schôdza KST Žochár

Dátum konania: 10. 2. 2024

Stretlo sa nás asi 80. Bolo nám fajn. Lucka hovorila o členskej základni, financiách. Vedieme si celkom dobre. Potom sme sa venovali turistickým plánom v tomto roku. Je tam niekoľko zaujímavých výletov. Prišla primátorka. Má málo času. Po nás má stretnutie s Francúzmi. Rýchlo sme jej predstavili naše plány v oblasti cestovného ruchu a poďakovali jej za pomoc už poskytnutú i tú budúcu. Odmenili sme ju plaketou Kráľovnej tribečských hôr. A potom sme začali bilancovať výberom z našich akcií. Mário s kolektívom osvedčených pomocníkom medzitým navaril Maďarský guláš. Vydaril sa mu, ako všetky jedlá doteraz.

Medzi našimi premietajúcimi hosťami sa predstavila Eva Gažiová, ktorá nám ukázala architektonické stavebné diela v Topoľčanoch. Rozšírilo to náš obzor. Zaujala nás jej ponuka, zúčastniť sa komentovanej prehliadky v Krušovciach. Trasu z Drážďan do Wroclawu. (Sibyla Mislovičová schvaľuje tvar Wroclawu. Je to totiž mužský rod.) Doprovodné slovo mali Edita s Jankom. Ďalším premietajúcim boli Marcela s Ferom. Tí ukázali, ako sa dá fyzicky zničiť pri prechode Červenými vrchmi. Miro Bačík zavŕšil našu schôdzu zaujímavými postrehmi zo svojej ďalšej cesty v Peru. Veľa ľudí zostalo až do konca. To znamená, že sa cítili dobre. A o to šlo. Kultúrny dom sme pri veľkom počte zúčastnených brigádnikov upratali veľmi rýchlo.

Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným. Všetci pomohli, ako mohli. Daniele ďakujeme za kulturák, Máriovi za varenie, Igorovi a Milanovi za premietacie a zvukové služby, Hele za prílohu k jedlu a jej aj všetkým za to, že stoly sa prehýbali pod ťarchou rôznych dobrôt.  Je radosť byť súčasťou takýchto turistov.

Zapísal Peter st.