Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany

KST Žochár Topoľčany

Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.

Tlačivo pre 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (2023).

Regionálny zraz Klížske Hradište

Začiatok podujatia: 17. 6. 2022
Koniec podujatia: 19. 6. 2022

Zrážanie turistov nie je až tak populárne. Klížanci boli, ako vždy, veľmi dobrí hostitelia. Pripravili nám pekné miesto na stanovanie pri futbalovom ihrisku pod mohutnými borovicami. Žeby sme sa prestali mať radi? Pohodlie, mäkkosť postelí, teplá sprcha, televízor, manželský servis sú proti? V piatok sa postavilo 8 stanov v tieni borovíc. Deti sa zahrali na futbalovom ihrisku. Dospelí klebetili. Ráno bolo krásne, prišlo asi 100 turistov. Pri prezencii sa podpisovala aj petícia za prijatie zákona o turistických trasách, ktorý poslanci neposunuli ani do 1. čítania, pretože sa hrajú o fazuľky. Takýto manipulovateľní amatéri nám ešte nevládli.

Rozdelili sme sa na tri skupiny. Pešiaci s náročnejším programom, pešiaci s detským programom a cyklisti. Spoločne sme sa boli pozrieť na výstavu minerálov Jozefa Paučeka. Deti dostali za odmenu sklené kamienky. Boli nadšené. My sme s deťmi išli na, ešte stále novú, rozhľadňu. Je naozaj pekná. Deti na ňu vybehli viackrát. Občerstvili sme sa. Zastavili sme sa v miestnej krčme na nápoje a samozrejme rôzne mrazené sladkosti. V areáli futbalového ihriska nás čakal guláš, mohli sme si kúpiť nápoje. Deti dostali za účasť odznaky 100 jarných km. Postupne sa účastníci vytrácali do svojich domovov. Zostali len stanujúci a pár domácich. Ráno sme ešte doupratovali po sebe i iných návštevníkoch a pred obedom sme sa rozišli domov.

Ďakujeme Klížancom a tešíme sa na budúci rok na stretnutie v obci Bojná. Príďte viacerí. V obci Bojná sa určite nebudete báť.

Zapísal Peter st.