Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany

KST Žochár Topoľčany

Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.

Tlačivo pre 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (2024).

Schôdza KST Žochár

Dátum konania: 6. 2. 2016

Tradičné miesto, hostiteľ ten istý, úroveň stolovania vysoká, jelení guláš ako z jeleňa – výborný, turisti spokojní, hostia dobroprajní, koláče fajnové, vydýchaný vzduch. Takto v krátkosti by sa dala vyhodnotiť naša schôdza.

Keď to trochu rozoberiem detailnejšie. Stretlo sa nás do 80. Členov sme mali v minulom roku 130, čo je náš svetový rekord. Podujatia sa uskutočnili všetky. Aj tie plné dažďa. Pre kontrolu sme si ich pripomenuli pri prezentácii. Samostatne sa predviedla Edita s Poľskom a Ukrajinou, predseda zhodnotil zasa Salzburské jazerá. Po konzumácii jeleňa pokrájaného na kocky, sme sa započúvali do prezentácie našich členov, ktorí navštívili Irán, závideli sme aj Marcele s Ferom, ktorí sa bicyklovali vedľa riek Isar, Inn a Dunaj. Kačinovci nás presvedčili, že na Kráľovu hoľu sa dá vybehnúť na bicykli aj dvakrát. Záver patril predsedovi, keď sa pochválil pobytom na Azorských ostrovoch sčasti aj za peniaze členov, ktorí mu pri dožití 60 rokov darovali poukaz.

Koláčov bol prebytok. Dali sme ich do Domova sociálnych služieb v Topoľčanoch, guláš v objeme 4 litre putovali rodine našej bývalej členky Katky. Snáď sa aj tam preniesla dobrá atmosféra z našej schôdze. Viacdňové výlety sa niektoré vypredali, iným veľa nechýba.

Poďakovanie patrí v prvom rade Máriovi s rodinou, ktorí sa o nás starali s láskou a trpezlivosťou. Patrí aj všetkým, ktorí sa materiálne podieľali na tejto akcii. Patrí všetkým, ktorí vytvorili tradičnú prajnú, radostnú, pokojnú atmosféru našej schôdze. Nech je tak naveky.

Zapísal Peter.

Fotografie z podujatia Schôdza KST Žochár.