Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany

KST Žochár Topoľčany

Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.

Tlačivo pre 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (2023).

Zraz turistov regiónu Topoľčany

Dátum konania: 16. 6. 2012

Tento rok sme sa zrazili na Duchonke. Pani starostka Erika Nemešová nám prisľúbila areál kempu, ktorý nie a nie niekomu prenajať. A stalo sa. Chytili sa na to dvaja chlapci, asi nevediac, čo ich čaká. Aj nám poskytli miesto na stanovanie a sociálne zariadenia zadarmo. Boli sme ich prvými návštevníkmi. Večer sme červenými stužkami vyznačili cestu k miestu nášho zrazu. Vraj si to nikto nevšimol, ale kto chcel, ho našiel. Ubytovanie bolo aj v chatkách za 8 € s teplou vodou, WC, sprchou, chladničkou. Po západe slnka sme si posadali okolo ohňa a Paľo mohol spustiť svoj pesničkový repertoár. Bol krásny večer s hviezdami nad hlavou.

Ráno nás zobudila hlasná hudba s reproduktorov. Na slávnostné otvorenie prišla pani starostka. Niečo nám povedala o dedine, my sme si uctili starších turistov, rozdelili sme sa na tri skupiny: jedna na hrad, druhá na Kulháň a tretí boli cyklisti. Hradom sme boli príjemne prekvapení. Vidieť tu kus roboty. Len škoda, že nebol nikto, kto by niečo povedal o prebiehajúcich opravách a zámeroch do budúcnosti. Vracali sme sa okolo ranču, či ako nazvať oplotený priestor s množstvom zvery. Hnala nás myšlienka, že na nás už čaká guláš od pani starostky. Do kempu sme prišli okolo 15,00. Guláš ešte nebol. Keď prišiel, dozvedeli sme sa, že pani starostka nám zabezpečila spevácku skupinu Prašičan i kynologický krúžok. Pre mnohých z nás to bol zážitok. Neostal nám však čas na športovanie. Večer sa odovzdávala zrazová štafeta starostovi Práznoviec Jaroslavovi Blinovi. Ako poznáme Práznovčancov, určite bude všetko perfektne pripravené. Poďakovali sme sa predstaviteľom obce i kempu za milé prijatie. Večer to zasa roztočil Paľo. Ja som išiel spať o pól noci a to sa ešte hralo.

Ráno sme sa v tichosti pobalili, poupratovali po sebe a so želaním skorého stretnutia sme sa rozišli. Zapísaných účastníkov bolo 104.

Zapísal Peter.

Fotografie z podujatia Zraz turistov regiónu Topoľčany.