Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany

KST Žochár Topoľčany

Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.

Tlačivo pre 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (2024).

Saas-Fee Švajčiarsko (22. – 31. 8. 2020) [zrušené]

Viacdňový výlet za vysokými horami plánujeme do Švajčiarska. Tento plán je zatiaľ návrh a môže sa zmeniť.

Saas-Fee je mestečko vo vedľajšej doline ako známejší Zermatt. Takže keby niekto chcel, ľahko sa tam môže odviesť. Vzdialenosť 44 km, cesta trvá cca 50 min. Saas-Fee dáva každému, kto je ubytovaný viac ako dva dni ZADARMO tzv. pas občana Republiky Saas-Fee. Na tento preukaz má človek zdarma autobusy a lanovky. Keď sa dačo priplatí, tak potom má zdarma aj lanovku (koľkokrát chce) na vrch Mittelallalin (3456 m n. m.), z ktoré sa dá ísť napríklad na vrch Allalinhorn (4027 m n. m.). Sú tam aj iné lanovky a iné troj a štvortisícovky.

Budeme rozdelení na dve skupiny. Prvá, výkonnejšia skupina, sa pokúsi zdolať náročnejšie vrcholy. Budú tam aj kopce nad 4000 m, postup cez ľadovce so zaistením, vyžadujú sa isté skúsenosti. Vedúci bude Peter mladší.

Druhá skupina, do ktorej sa hrdo hlásim, bude využívať technické zariadenia na dosiahnutie trojticícoviek. Terén bude vysokohorský, ale bezpečný. Budú to Vyššie Tatry. Určite sa pôjdeme pozrieť aj do Zermattu, odkiaľ je nádherný pohľad na Matterhorn.

So záujemcami by som chcel hovoriť osobne, aby sme mohli vyhovieť čo najväčšiemu počtu záujemcov. Tak neváhajte a pýtajte sa.