Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany
KST Žochár Topoľčany
Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.
Tlačivo pre 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (2024).
Koláčik s netradičným názvom mal premiéru na Zimnom výstupe na Veľký Tribeč. Vraj je známy aj pod názvom Florentínky. My sa budeme radšej držať miestneho pomenovania.
Suroviny na 16 kusov:
Pripravte si zmes ovocia a orechov podľa chuti. Rúru predhrejte na 170° C. V panvici rozpustite maslo a cukor, prilejte kondenzované mlieko a za stáleho miešania povarte asi minútu. Odstavte a primiešajte múku. Nakoniec vmiešajte zmes ovocia a orechov. Malou lyžičkou naberajte zmes a ukladajte kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie. Pozor na hladných členov rodiny, ktorých je potrebné odháňať. Pečte približne 12 minút, kým nezačnú zlatnúť okraje. Po čiastočnom vychladnutí koláčiky odlepte z papiera. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a z jednej strany do nej florentínky namočte alebo ich čokoládou potrite.
Namiesto veľkých hrozienok môžete využiť i nasekané sušené slivky, ktoré dodajú cukrovinkám úplne inú chuť. Môžete siahnuť i po hotových ochutených müsli (no to hádam nie!).