Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany

KST Žochár Topoľčany

Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.

Tlačivo pre 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (2024).

Žochársky skladanik

Náročný, kalorický, ale veľmi chutný zákusok, ktorý je možné nosiť na túru len v zimnom období.
Autorom receptu je Mário a premiéru mal na výstupe na Vtáčnik 2015

Cesto:

Postup:
Bielky vyšľaháme do penista prisypeme práškový cukor vyšľaháme do snehu pridáme olej múku rozmiešanú s práškom do pečiva a postrúhané piškoty. Zľahka premiešať vyliať na vymastený a mukou posypaný plech a rozotrieť na cesto rozsypeme posekané vlašské orechy. A dáme piecť pri teplote 180°C do zlatista. Nutelu roztopíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli aby bola tekutá a natrieme na upečené orechové cesto.

Krém č. 1.:

Postup:
Do studeného mlieka dáme žĺtka kryštálový cukor a vanilkový puding - rozšľaháme a uvaríme hustý puding. Do vychladeného pudingu pridáme maslo a vyšľaháme na krém. Pre vylepšenie sa môže do krému pridať troch vaječného likéru asi 1/2 dcl.

Krém č.2.:

Postup:
Do studeného mlieka dáme žĺtka kryštálový cukor a vanilkový puding - rozšľaháme a uvaríme hustý puding. Do vychladeného pudingu pridáme maslo a vyšľaháme na krém.

Na nutelu natrieme krém č.1. a poukladáme dva balíky BeBe-keksov ktoré sme namočili vo vlažnom mlieku. Na BeBe-kekse natrieme krém č.2.
Na koniec vyšlaháme 250ml šľahačkovej smotany so štužovačom a natrieme na vrch.
Ozdobíme nastrúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladu.

Najlepší je po 24 h spojený všetkých chutí v chladničke.

Od Rôzne