Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany
KST Žochár Topoľčany
Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.
Tlačivo pre 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (2024).
Pôvodný názov „rezy Orlík“ – pri nepozornom prepise vznikol Grlík.
Na cesto:
Na orechovú zmes:
Na krém:
K tomu:
Cesto: všetko vymiešame na hladké cesto. Rozdelíme na dve polovice. Polovicu cesta rozvaľkáme a dáme upiecť na vymastený a múkou vysypaný vyšší plech.
Orechová zmes: orechy nasekáme na drobno nožom /alebo v sáčku rozdrvíme valčekom na cesto/. Na panvici nasucho trocho opražíme, pridáme cukor, maslo, med. Necháme trochu vychladnúť. Druhé cesto rozvaľkáme na pečiacom papieri a navrstvíme orechovú zmes. Dáme upiesť.
Plnka: z mlieka hladkej múky a solamylu uvaríme hustú hladkú kašu. Cukor maslo a vanilku vyšľaháme a vmiešame do vychladnutej kaše spolu s trochou rumu.
Na spodný upečený plát navrstvíme plnku, na ňu dáme druhý plát s orechovou zmesou a dáme do chladničky alebo špajze. Na druhý deň krájame.
Uložíme do dózy, vynesieme na kopec a mlsáme – vedúceho ponúkneme ako prvého aby sa mu ušlo.
Od Rôzne |