Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany

KST Žochár Topoľčany

Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.

Tlačivo pre 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (2024).

Tour de Priehrady 2020

Dátum konania: 1. 8. 2020

Trasa: Jacovce – Zjavenie – Nemečky – Duchonka – Tesáre – Jacovce (55 km).

Už štvrtý ročník podujatia, ktoré usporiadavajú ATK Javorina Jacovce a MTB Team Jacovce. Počasie im vyšlo parádne. Počet podpísaným na prezenčnej listine pri odchode na trasu bol 211. Celkový počet bol ešte vyšší. Bolo veľa detí s rodičmi a držali sa dobre. Sme hrdí na našu malú členku Alžbetku, ktorá zvládla celú trasu a potom sa ešte na bicykloch naháňala s ostatnými deťmi.

Pri výjazde na hlavnú cestu asistovala aj polícia. Bol to pekný pestrofarebný had, ktorý sa tiahol cestou do Tvrdomestíc. Tam sme sa desiati odtrhli z peletónu a navštívili sme miesto zjavenia. Kačena tam stretla dvoch hokejových dejateľov. Zaspomínali si na Katkine hokejové začiatky.

Pri priehrade na Nemečkách nás čakali usporiadatelia tvoriaci záver. Rybári už namáčali háčiky vo vode. Na Kulháni bolo parkovisko úplne zaplnené. Autá sme stretali aj na cestách, kde je to zakázané. My sme zastali až na Duchonke. Aj tá bola plná. Konalo sa tam stretnutie veteránov – tentoraz to boli Lady. V priehrade sa hralo vodné pólo. Zdá sa, že Duchonka ožíva. Doplnili sme si tekutiny. V Závade sme sa nezastavili u Mimi. Už tam okolo niekoho behala.

V Tesároch sme sa zastavili u Mariána. Prekvapil nás zrekonštruovaným domom zvonku. Je pestrofarebný, až lentilkový. Ešte upraviť okolie a vnútro. Ale to je na ďalšiu dekádu.

V priestoroch štartu a cieľa sme dostali magnetku a účastnícky list. Tie sa ešte nedali jesť. Dostali sme aj guláš s nápojom. Guláš bol zasa dobrý. Sedeli sme pri slnečníkoch, slnko nás prehrievalo. Bolo nám dobre. Rozprávali sme sa, plánovali, spomínali. Som rád, že mám nové parťáčky na zmrzlinu. Danke a hlavne solčianskej Hele chutí ešte viac ako mne. Poďakovali sme sa domácim za dobre usporiadané podujatie a pobrali sme sa kade ľahšie.

Zapísal Peter st.

Fotografie z podujatia Tour de Priehrady 2020.