Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany

KST Žochár Topoľčany

Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.

Tlačivo pre 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (2024).

Inovec (Považský)

Dátum konania: 7. 10. 2017

Trasa: Dubodiel – Inovec – chata – Mníchova Lehota (16 km).

Išli sme vyskúšať novú modrú značku na Inovec. Na stanicu nás prišlo 18, z toho jeden s bicyklom. V Chynoranoch s prestupom, v Dubodieli sme čakali vyše pól hodiny. Vrchol Inovca bol v oblakoch. Inak príjemne. Busom sme sa vyviezli až k hranici lesa. Vyštartovali sme spolu s hubármi. Aj naši turisti boli na hríby pripravení.Vytiahli plátené tašky a zbierali. Najviac bolo bedlí, suchohríbov a červených muchotrávok. Edita našla aj krásny dubák.

Na vrchole boli oblaky a pretekári v behu do vrchu, ktoré poriadal klub Polar Trenčín. Na adrenalínovú rozhľadňu sme vystúpili, aj keď bola viditeľnosť ako cez zahmlené okuliare, ktoré sa ale nedajú zložiť. Na zjazdovke už svietilo slnko. Videli sme v slnku sa kúpajúci Trenčín. Na chate bolo málo voľného miesta. Polievka bola kapustová a cesnaková. Obsluha rýchla, vybavená technikou. Okoštovali sme aj buchtu, ktorá sa ledva zmestila na veľký tanier. Nebola zlá, ale nehíkali sme. Pred chatou rozdávali bežcom tombolu.

V Mníchovej Lehote sme nastúpili do prekúreného vlaku. Konečne sme sa dobre spotili. V Topoľčanoch na trhoch predávali posledný burčiak. Niektorí sa pred ním búrili, iní až po ňom.

Zapísal Peter.

Fotografie z podujatia Inovec (Považský).