Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany

KST Žochár Topoľčany

Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.

Tlačivo pre 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (2024).

Spomienka na Urminské cyklotour

Dátum konania: 26. 9. 2015

Každoročne na hody v Urminciach organizuje Urminský turistický klub rozlúčku s cyklosezónou. Tento rok organizátorovi nevyšiel čas, a tak prišla výpomoc z Topoľčian. Zorganizovali sme „Spomienku na Urminské cyklotour“. Mal to byť tohtoročný posledný cyklovýlet zakončený na ranči Arizona u Jozefa a Katky. Predpoveď počasia, však skrížila i tento zámer. Do ranča sme dorazili na autách.

Treba pochváliť duo Alena a Jaro, ktorí sa nevzdali a predsa len prišli po naplánovanej trase na bicykloch. Cestou sa zastavili pri kaštieli v Hajnej Novej Vsi a priniesli nám odtiaľ dobrú správu. Kaštieľ je v nových rukách a majiteľ ho plánuje kompletne zrekonštruovať. Určite mu držíme palce, len nech mu to vydrží.

Rančer Jozef nás už čakal pripravený. Spolu s Katkou navaril vynikajúcu kapustnicu, chutné koláče. Počasie nám neprialo, a tak nás všetkých vopchal do sympatickej drevenej stavby pomenovanej Ranč Arizona. Po teplej polievke nastalo príjemné uvoľnenie a zavládla dobrá nálada, ktorá vydržala až do odchodu. Vtip striedal vtip, až sme zistili, že sa musíme rozlúčiť.

Katka a Jozef ďakujeme. Tešíme sa aj na budúci rok.

Zapísal: Peter ml.

Fotografie z podujatia Spomienka na Urminské cyklotour.