Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany

KST Žochár Topoľčany

Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.

Tlačivo pre 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (2024).

Magura, Temeš

Dátum konania: 11. 10. 2014

Trasa: Bojnice - Boškovie laz - Magura - Temešská skala - Temeš - rázcestie (21 km).

Začiatok sympatickej túry bol v Bojniciach. Po chodníkoch značených aj neznačených sme sa vymotali z civilizácie do lesa. Niekto by možno čakal, že aspoň v blízkosti takto často navštevovaného miesta bude značenie lepšie. Pár krát sme poblúdili. Našťastie chodník, čoskoro vyšiel na hrebeň, takže orientácia sa zlepšila.

Stúpanie na vrch Boškovie laz, preveril aj fyzické sily. Na vrchu nás čakala aj hojdačka zavesená na strome, ktorú obsadila Kačena. Na stole nás čakal odkaz, že na neďalekej Magure nás čakajú koláče od Joža a Katky. Odkaz neklamal. Boli aj tvarohové aj oškvarkové. Ďakujeme! Oslávili sme aj životné jubileum Petra (môžte hádať ktorého :-) ) za prítomnosti 5 litrovej bandasky vína.

Temešská skala nás privítala polomom. Popadanými statnými bukmi, cez ktoré sme prechádzali pomáhajúc jeden druhému. Značku sme stratili ani neviem po koľkýkrát. Zvolili sme priamy výstup, aj cez strmú skalnú stenu. Zocelení účastníci, ktorí vlastne nemali na výber, statočne prekonali aj túto prekážku.

Zostávalo nám už len chytiť autobus. Bežným tempom by sme to stihli, len tak tak. Nakoniec sme mali 20 minút k dobru. Škoda, že sme ich nemali hore na skale. Bolo krásne počasie a pekné výhľady.

Peter ml.

Fotografie z podujatia Magura, Temeš.