Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany

KST Žochár Topoľčany

Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.

Tlačivo pre 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (2023).

Vynovená web stránka

Po dlhšom čase prišlo k zmenám na klubovej web stránke. Vzhľad sa veľmi nezmenil a v zásade zostal rovnaký. Pôvodne bol plán meniť aj ten, ale po diskusii (s Peťou Podobovou pár rokov!? dozadu) som sa rozhodol nechať vzhľad na pokoji.

Zmeny:

Za zmeny vzhľadu je potrebné poďakovať najmä Jurajovi Stachovi (na ktorého nám dal kontakt náš člen Peter Lindtner, ktorému za to taktiež patrí poďakovanie). Pán Stacho veľmi pomohol s (inak obskúrnou technológiou) CSS. Pričom šikovno využil framework Bootstrap. Ešte raz vďaka.

Popravde povedané najprv som to skúšal urobiť sám. Keď som si raz ráno našiel na brade dva sivé chlpy pochopil som, že lepšie to bude nechať niekomu, kto sa tomu naozaj rozumie, ako pri tom celý ošedivieť.

Najväčší kus práce bolo prepísať tzv. backend celej stránky v PHP. Prepisoval som z pôvodného Zend frameworku do Symfony (toho času vo verzii 5). Táto práca nie je vidieť, ale umožní, aby na web stránku pribudli novinky, ktoré čakajú v šuplíku už pár rokov. Pôvodná web stránka bola už príliš zastaraná, aby malo zmysel na nej niečo meniť. Preto sa musela celá prepísať.

Možno sa niekto pýta, prečo som nepoužil Wordpress, ako napríklad na rrkstto.sk? Prvý dôvod bol, že aktuálny vzhľad je pomerne jedinečný a ťažko by sa napasovával na nejaké CMS. Vzhľad som určite nechcel meniť. Druhý dôvod bol vyskúšať si programovať v frameworku Symfony.

A na aké novinky sa môžeme tešiť? Zachovajte nám svoju priazeň a určite sa to dozviete :)

Ak by ste našli chyby, píšte prosím na: peter.dragun@gmail.com.

Ďakuje a pozdravuje: Peter Dragúň ml.