Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany

KST Žochár Topoľčany

Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.

Tlačivo pre 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (2024).

Sázava (13. – 21. 7. 2019)

Odchod: sobota, 13. 7. o 5,30 vlakom cez Bratislavu, Prahu do Benešova, kde budeme o 13,38. Cez Konopište sa už na bicykloch presunieme do Neveklova.

Ide s nami sprievodné vozidlo. Berie batožinu a bicykle. Nakladanie bude v piatok, termín upresním. Počkáme sa v Benešove. Ak by nekonečne pršalo, do Neveklova prídeme autobusom.

V Neveklove budeme bývať po celý čas u našej členky Aleny Škuciovej. Má osem postelí, ostatní budú spať na karimatkách pod strechou. Všetci si berieme spacáky a karimatky. Na posteľ majú nárok ženy, deti, ZŤP, neplatí pre duševne chorých ... – dohodneme sa. Ala má veľkú záhradu.

Trasy: mal som ich všetky pripravené aj v GPX. Každú trasu som si ukladal. Zostala mi uložená len posledná, pretože nová sa mi vždy prepísala starú. Už pracujem na druhej verzii.

Tešiť sa môžete na mestá: Bechyne, Tábor, Benešov, hromadu hradov – aj Konopište, kaštiele v upravených parkoch s vodnými plochami, sútok Sázavy s Vltavou, vodnú nádrž Slapy, kúpanie vo vodných plochách v prírode, rozhľadne, česká kuchyňa s pivom a rôznymi čapovanými limonádami… Pozrieme si aj Jednotné roľnícke družstvo, kde sa odohrával dej filmu Vesničko má středisková.

Stravovanie bude v našej réžii. Raňajkovať budeme v mieste ubytovania, obed niekde po ceste v reštauráciách. V dedinke, kde budeme ubytovaní nie je krčma a ani obchod. Suroviny na večeru si zabezpečíme dopredu, alebo sa pôjdeme niekde poblíž navečerať. Opekanie nám bude umožnené.

Návrat bude v nedeľu o 16,31 zasa vlakom.