Klub slovenských turistov Žochár Topoľčany

KST Žochár Topoľčany

Turistický klub priateľov prírody, cyklistiky, lyžovania. Každý je vítaný.

Stiahnite si tlačivo na 2% dane pre KST Žochár Topoľčany (PDF, 14,5KB)

Jesenné čokoládovo figové cookies

Kde bolo, tam bolo. Bolo raz jesenné stretnutie klubu KST Žochár Topoľčany, ktoré sa v mesiaci september zvykne konávať u našej členky – u Miladky. Na tejto milej akcii mali aj premiéru chutné čokoládovo figové sušienky. Figy boli domáce, čokoláda ani nie. Fotografie z prvej várky koláčikov sa nezachovali, rovnako ako koláčiky. Snáď nabudúce.

Potrebujete:

Postup:

Vo vodnom kúpeli necháme pomaly rozpustiť maslo a čokoládu, zatiaľ v kuchynskom robote vyšľaháme vajcia a krupicový cukor do hustej a svetlej peny, trvá to cca 3 minúty. Múku zmiešame so soľou s sódou. Do rozpustenej čokolády s maslom zapracujeme po malých dávkach sušené figy a túto zmes pomaly prilievame k vaječnej zmesi, pričom robot nechávame stále pustený na najnižších otáčkach. Na záver po lyžiciach pridáme múku so soľou a sódou a všetko spolu vypracujeme na riedke cesto. To dáme na dve hodiny zachladiť. Rúru vyhrejeme na 150 stupňov a plechy vyložíme papierom na pečenie, alebo teflonovou fóliou. Po zachladení lyžicou vykrajujeme cesto z ktorého vytvárame malé guličky a obaľujeme ich v nachystanom práškovom cukre. Guličky poukladáme na plech v dostatočných rozostupoch, pretože sa roztečú. Pečieme 10–12 minút, ak ich prepečiete budú suché, čo by bola veľká škoda.