logo KST Žochár Topoľčany

Sekcia: receptúry na túry

Bežkárske osie hniezda

Cesto

  • 400g margarínu,
  • 600g polohrubej múky,
  • 30g kvasníc,
  • 2 PL cukru,
  • 1 dcl mlieka,
  • trochu soli,
  • 6 žĺtkov.

Sneh

  • 6 bielkov,
  • 450g práškového cukru,
  • Šľaháme nad parou,
  • sneh nesmie byť príliš tuhý.

Postup: Cesto zmiesime, rozdelíme na 6 dielov. Každý diel rozvaľkáme na tenko, natrieme snehom, posypeme mletými orechami a škoricou a zavinieme ako roládu. Krájame na 1cm hrubé kúsky, najlepšie rukou. Kúsky ukladáme na plech na papier na pečenie, necháme chvíľku postáť a upečieme.